Мир ни на видику

Ова европска земља је дозволила директну продају оружја Украјини

  • 02.01.2024. 11:41

Норвешка је одлучила да својим намјенским компанијама дозволи директну продају оружја и војних производа Украјини, саопштила је норвешка Влада.

"Подршка Украјини важна је за норвешку и европску безбједност. Стога је Влада одлучила да дозволи директну продају оружја и војних производа из своје намјенске индустрије Украјини", рекао је норвешки министар спољних послова Еспен Барт Ејде, чија је изјава објављена у саопштењу.

Гори на писти: Запалио се авион са 300 путника!

Гори на писти: Запалио се авион са 300 путника!

Према тексту саопштења, војна подршка Норвешке организована је у складу са четири главна аранжмана, а то су донације из сопствених залиха, донације робе купљене кроз међународну сарадњу и механизме финансирања, донације робе купљене директно из намјенске индустрије и обучавање украјинских војника, пренио је ТАСС.

Руси ударили са свих страна: Ракетни напади на Кијев и Харков

Руси ударили са свих страна: Ракетни напади на Кијев и Харков

"Промјена политике значи да норвешке компаније могу да предају захтјев Министарству спољних послова за директну продају оружја и војне опреме Украјини. Сви захтјеви биће детаљно процијењени, а контрола ће се наставити у строгом и одговорном оквиру, у складу са норвешким регулативама за контролу извоза", додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера