ATV

Arizona

Oženio se kćerkom (9) i sa još 20 tinejdžerki: Uhapšen vođa jezivog kulta

  • Извор: Телеграф
  • 05.12.2022. 08:56

Semjuel Repli Bejtmen (46), uhapšen je u Arizoni ranije ove godine, a optužen je da se oženio s dvadesetak žena i maloljetnih djevojčica, među kojima je i njegova devetogodišnja kćerka.

Bejtmen je uhapšen u septembru kada je prevozio maloljetne djevojke u prikolici opremljenoj kaučem i improvizovanim WC-om, prenosi Daily Mail.

On se tereti da je vodio grupu koja se odvojila od radikalnog mormonskog ogranka Fundamentalističke crkve Isusa Hrista svetaca posljednjih dana, ali je bio toliko ekstreman da ga je osudio čak i bivši vođa grupe Voren Džefs, osuđeni silovatelj djece.

Bejtmen se suočava sa optužbama za incest, grupne seksualne radnje i trgovinu djecom u svrhu seksa. Don A. Martin, agent FBI-ja, pozivajući se na izjave svjedoka napisala je da je Bejtmen počeo da se proglašava porokom i da je otkrio svoju namjeru da oženi svoju kćerku tinejdžerku 2019. godine.

U izjavi stoji da je Bejteman od tada okupio oko pedeset sljedbenika i više od dvadeset supruga, od kojih su mnoge mlađe od petnaest godina. Dokazi uključuju i snimke vođe kulta kako razgovara sa parom u Kolorado Sitiju govoreći im da je Nebeski Otac.

Trojici svojih odraslih muških sljedbenika dao je najdragocjeniju stvar koju posjeduje, svoje kćerke. Svjedok navodi da je Bejtmen nakon toga gledao kako trojica muškaraca imaju odnose s njegovim kćerkama, od kojih je jedna bila stara tek dvanaest godina.

"Djevojke su se žrtvovale za Gospodina, Bog će popraviti njihova tijela i vratiti opnu. Nikad nisam imao više povjerenja u vršenje njegove volje, sve je to iz ljubavi", rekao je Bejtmen.

U izvještaju se dalje navodi da se 2020. godine odvezao do kuće para u Kolorado Sitiju u velikom SUV-u prepunom žena i djevojaka, gdje ih je sve predstavio kao svoje supruge. Najmlađa među njegovim suprugama bila je djevojčica rođena 2011. godine, koja nije mogla biti starija od devet godina.

Posjedovao je dva "bentlija", iako su njegove žene putovale s manje stila. Njegov prvi susret sa zakonom dogodio se u avgustu kad ga je zaustavio policajac koji je ugledao dječje prste u otvoru zadnjih vrata prikolice.

U prikolici su bile tri djevojčice starosti od 11 do 14 godina zajedno s kaučem, kamper stolicama i WC-om napravljenim od kante, a u terencu koji je vukao prikolicu bile su još dvije žene i djevojčice.


Bejtmen je uhapšen i optužen po tri tačke optužnice za zlostavljanje djece. Savezni tužioci potvrdili su da je tokom boravka u zatvoru razgovarao sa svojim pristalicama u Kolorado Sitiju, naredio im je da izbrišu komunikaciju poslanu putem šifrovane aplikacije za razmjenu poruka i zahtijevao je da sve žene i djevojke dobiju pasoše.

Pred prekršajnim sudom izjasnio se nevinim. Nije optužen za seksualne zločine nad djecom iako se sumnja da je prevozio maloljetnice između Arizone, Jute, Nevade i Nebraske u svrhu seksualnog iskorišćavanja.

Bejtmenov advokat, Adam Zikerman, upozorio je da se slučaj odnosi na vjerski progon i da ne predstavlja opasnost za zajednicu. Sudija je naložio da Bejtmen ostane iza rešetaka dok se ne riješi slučaj zbog mogućeg uticaja na svjedoke ili povlačenja međunarodnih kontakta koji bi mu pomogli, piše Jutarnji.

Poligamija je nasleđe ranih učenja Crkve Isusa Hrista svetaca posljednjih dana, ali je crkva tu praksu napustila još 1890. godine i sad je strogo zabranjuje.

(Telegraf)

Тагови:
  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм