Ватикан

Папин хирург под истрагом

  • Извор: Индекс
  • 14.12.2023. 18:29

Хирург који је два пута оперисао папу Фрању је под истрагом, саопштила је римска болница Гемели, након медијског извјештаја да је против њега покренут поступак због фалсификовања.

Серђо Алфиери, који је папу оперисао у јуну ове године, као и 2021., више пута се потписао у регистар присутних у операционој сали кад није био тамо, а понекад је наводио да је радио у двије различите просторије у исто вријеме, објавио је лист Ла Стампа. Тако је наплатио износе који му нису припадали, пише лист.

"Позивајући се на новинске информације у вези с истрагом тужиоца у Риму", болница Гемели, позната као папинска болница у Риму, "изражава своје повјерење у правосуђе које спроводи истрагу и којем ће осигурати највећу могућу сарадњу како би се разјаснио сваки аспект", саопштено је у четвртак.

Болница је саопштила да "изражава највеће повјерење у рад Серђа Алфиерија и његове неоспорне професионалне и људске квалитете" и да има "бројних нетачности" у новинском чланку, али није навела о којим се то нетачностима ради.

Засад нема коментара ни од тужилаштва ни од Ватикана. Карло Бонзано, адвокат хирурга, рекао је да је "сигурно да је (Алфиери) увијек радио у потпуности у складу с правилима", преносе агенције. "О овој афери не знамо ништа осим онога што смо сазнали из медија. Никад нисмо добили никакво мишљење тужилаштва", навео је адвокат.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.