ATV

Od 2025. godine

Pariz zabranjuje jahanje ponija za djecu

 • Извор: Агенције
 • 19.08.2023. 11:18

Gradske vlasti Pariza će od 2025. godine zabraniti jahanje ponija za djecu u javnim parkovima, nakon kampanje aktivista za prava životinja koji tvrde da se prema ponijima ne postupa kako bi trebalo.

"Poniji nisu igračke. Djeca ne uče ništa o njima iz ovih šetnji, nikakva emocionalna veza se ne stvara. To samo pretvara ponije u objekte za zabavu", rekla je aktivistkinja Amandin Sansivens iz organizacije PAZ, prenosi Rojters.

Anketa PAZ-a prikupila je više od 8.400 potpisa za zabranu jahanja ponija.

Sa druge strane, Stefan Mišo, direktor kompanije "AnimaPoney", koja je upravljala jahanjem ponija u nekoliko pariskih parkova, rekao je da njegovi poniji rade samo oko 150 dana godišnje, prenosi Tanjug.

Dodao je da od 1990-ih godina počeo da dovodi ponije u u Pariz jer su u Rambujeu držani u štalama u uslovima koji nisu bili optimalni.

"Radim sa ponijima 35 godina. Znam njihove potrebe. Imaju sve što im treba", poručio je Mišo.

Jahanje ponija je dugi niz godina bilo popularno širom Pariza, međutim grupe za zaštitu životinja navode da poniji rade veliki broj dana, da nemaju stalan pristup slatkoj vodi i senu i da sate provode u kamionima prilikom dovoza do grada.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:50 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:30 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 По свијету са Робертом Дацешином

  Путописна авантура са нашим Робертом Дацешином._x000D_

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.