Слектор

Пешић: Тимска одбрана и 20 асистенција – мотивација за Олимпијске игре

  • Извор: Спутник Србија
  • 27.02.2024. 07:21

Светислав Пешић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, послије друге победе у квалификацијама за Европско првенство, истакао је неколико детаља за које вјерује да су одлучили резултат дуела са Грузијом на гостујућем терену.

Србија је у Тбилисију савладала Грузију резултатом 76:63 и стигла до друге побједе у квалификационој Г групи. Са друге стране, екипа коју води Александар Џикић налази се у тешкој позицији, будући да је и у првом колу доживјела пораз.

После изненађења – Грузију је савладала Данска. Србија је на првом мјесту групе са скором 2-0, док је Грузија једина селекција без побједе.

- Била је ово веома важна побједа за нас и план игре је био, као и увијек, организована одбрана. Наши играчи су одрадили одличан посао против плејмејкера Грузије Томасона, али и другог важног играча – Шенгелија. Види се у статистици да смо постигли 20 поена из транзиције. Ако имате добру организацију у одбрани и мотивисани сте у дефанзиви, ако играте тимску одбрану, не само индивидуалну, онда имате добру шансу за контре. Имали смо 20 асистенција, то је веома, веома добро. Имали смо и довољно талента да доносимо добре одлуке у позиционом нападу. Генерално, задовољни смо како смо играли у овим квалификацијама засад. Важно је да ми одлучујемо о својој судбини да се пласирамо на Евробаскет - рекао је послије утакмице Светислав Пешић.

Да ли Србији помаже то што је вицешампион свијета или доноси додатни притисак јер Орлови имају "мету на леђима"?

- Нама је мање-више исто на свим утакмицама. Морамо да будемо спремни да побиједимо и у позицији фаворита. Мислим да нам то помаже да будемо мотивисанији и да радимо вриједније него иначе. Ближи се љето и олимпијски турнир, а играчи су жељели да покажу да су спремни и сигуран сам да ове двије победе у неколико дана додатно мотивишу све да дају и максимум у клубовима, добро играју и припреме се за предстојећи изазов – Олимпијске игре - поручио је Пешић.

Србија у квалификацијама наредне утакмице игра тек у новембарском "прозору". У трећем колу Србији ће ривал бити Данска у гостима (21.11), а потом исти ривал долази у Београд 24.11.

Србију прије тога очекује наступ на Олимпијским играма, као и припремни турнири прије тог такмичења.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)