Portparol Kremlja

Peskov: Evakuisani iz Donjecka i Luganska privremeno u Rusiji

  • Извор: СРНА
  • 22.02.2022. 14:23

Lica koja su evakuisana iz Donjecke i Luganske Narodne Republike u Donbasu moći će privremeno da ostanu u Rusiji, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je odgovorio na pitanja koliko dugo izbjeglice iz Donbasa mogu da ostanu u Rusiji i da li je ruska Vlada spremna na dodatno trošenje u slučaju da oni moraju duže da se zadrže u toj zemlji, prenio je TASS.

"Danas je dozvoljen iznos od 10.000 rubalja (126,1 dolar) po osobi. Naravno, njihov boravak je privremen", rekao je Peskov.

On je napomenuo da je situacija i dalje napeta i da se iz straha trenutno mnogi odlučuju na dolazak u Rusiju.

"Ali hajde da se nadamo da će takve odluke pomoći da se vrati spokoj i, što je najvažnije, da se osigura bezbjednost ljudi u tim republikama", istakao je Peskov govoreći o odluci predsjednika Rusije Vladimira Putina da prizna Donjecku Narodnu Republiku (DNR) i (LNR).

Ruski predsjednik potpisao je juče ukaze o priznavanju nezavisnosti republika u Donbasu tokom ceremonije u Kremlju.

On se sastao sa liderima samoproglašenih DNR i LNR Denisom Pušilinom i Leonidom Pasečnikom, sa kojima je potpisao sporazume o prijateljstvu, saradnji i međusobnom pomaganju.

Putin je naredio ruskom Ministarstvu spoljnih poslova da uspostavi diplomatske odnose sa republikama u Donbasu, a Ministarstvu odbrane da obezbijedi mir na njihovim teritorijama.


(Foto: Kremlin.ru)


  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм