Портпарол Кремља

Песков: Опасна намјера Париза

  • 11.03.2024. 13:09

Намјера Француске да формира коалицију земаља спремних да пошаљу војску у Украјину је веома опасна, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Генерално, проширење дискусије и упорна активност Париза у покушајима да се формира коалиција земаља које су изразиле хипотетичку спремност да пошаљу одређени контигент, наравно, није ништа друго до директна линија ка ескалацији тензија. То је опасна линија, веома опасна", нагласио је Песков.

Он је истакао да таква линија може потенцијално да има нежељене посљедице.

"Веома пажљиво посматрамо ово", додао је Песков.

Пољски министар спољних послова Радослав Сикорски изјавио је раније током конференције посвећене 25. годишњици чланства Пољске у НАТО-у да су војници Алијансе већ у Украјини. У исто вријеме, он није навео из које земље су ти војници.

Предсједник Француске Емануел Макрон рекао је 26. фебруара да се током састанка у Паризу у вези са подршком Кијеву разговарало о потенцијалном слању војске из западних земаља у Украјину.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)