Portparol Kremlja

Peskov: Opasna namjera Pariza

  • 11.03.2024. 13:09

Namjera Francuske da formira koaliciju zemalja spremnih da pošalju vojsku u Ukrajinu je veoma opasna, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Generalno, proširenje diskusije i uporna aktivnost Pariza u pokušajima da se formira koalicija zemalja koje su izrazile hipotetičku spremnost da pošalju određeni kontigent, naravno, nije ništa drugo do direktna linija ka eskalaciji tenzija. To je opasna linija, veoma opasna", naglasio je Peskov.

On je istakao da takva linija može potencijalno da ima neželjene posljedice.

"Veoma pažljivo posmatramo ovo", dodao je Peskov.

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski izjavio je ranije tokom konferencije posvećene 25. godišnjici članstva Poljske u NATO-u da su vojnici Alijanse već u Ukrajini. U isto vrijeme, on nije naveo iz koje zemlje su ti vojnici.

Predsjednik Francuske Еmanuel Makron rekao je 26. februara da se tokom sastanka u Parizu u vezi sa podrškom Kijevu razgovaralo o potencijalnom slanju vojske iz zapadnih zemalja u Ukrajinu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.