Портпарол Кремља

Песков: Русофобија на Западу ће трајати деценијама

  • Извор: Агенције
  • 28.01.2024. 18:44

Русофобија на Западу трајаће неколико деценија, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Сада је русофобија на врху, али док не дође до средине и доље, биће потребно неколико деценија“, сматра Песков.

Он је објаснио да се то догодило након што је јавно мњење најмање десет година било изложено масовној русофобији, преносе РИА Новости.

"Због тога ће таква осјећања опстати по инерцији, али ће временом сигурно ишчезнути. Али то ће ипак доћи једног дана и здрав разум ће постепено превладати“, рекао је Песков.

Предсједник Руске Федерације Владимир Путин изјавио је јуче да се у неким европским земљама русофобија представља као државна политика.

Он је посебно указао на ситуацију у балтичким државама, гдје су сада "десетине хиљада људи лишене најосновнијих права и подвргнути прогону".

Путин је истакао да је у многим европским земљама, балтичким државама и Украјини русофобија, уз ксенофобију и национализам, постала оружје држава које желе да ревидирају резултате Другог свјетског рата.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.