Tragedija u Indiji

Pijani ljekar izveo carski rez, umrle majka i beba

  • 28.11.2018. 22:24

Ljekar u Gujaratu, zapadnoj državi u Indiji, uhapšen je nakon što je u pijanom stanju izveo carski rez, saopšteno je iz lokalne policije.

Dijete je proglašeno mrtvim nakon carskog reza, a njegova majka preminula je nedugo nakon njega.   

Policija je obavijestila kako je alkotestom utvrđeno da je ljekar bio pijan. Trenutno policija istražuje je li do smrti majke i djeteta došlo zbog nemara ili uslijed drugih medicinskih komplikacija.

Ljekar PJ Lakhani je stariji ljekar s velikim iskustvom piše BBC i dodaje kako radi u državnoj bolnici posljednjih 15 godina.

Pacijentica je došla u bolnicu u ponedjeljak navečer nakon što je dobila trudove. Lokalni mediji javljaju kako je nakon carskog reza njezinoj obitelji rečeno kako je dijete umrlo, a kako djetetova majka obilno krvari.

Ljekar je nazvao policiju u strahu od porodice preminulih.

Porodica je tada nesrećnu ženu odlučila prebaciti u privatnu bolnicu, a ona je na putu do tamo preminula.

Policija je rekla za BBC kako ih je nazvao upravo ljekar koji je izveo carski rez, u strahu da će ga porodica napasti kada čuju za smrt majke i djeteta.

"Po dolasku smo zaključili da je pijan pa smo ga uhapsili," rekao je policijski službenik. Bolnica je oformila odbor koji će provesti daljnju istragu o uzroku smrti majke i djeteta.