Nastavlja se panika zbog "Maše i Medvjeda"

Pisac za djecu: Zabranite crtani film, to je oružje ruskog svijeta!

  • 21.11.2018. 08:32

Larisa Nicoj, ukrajinski pisac za djecu, nazvala je rusku seriju crtanih filmova "Maša i Medvjed" "oružjem ruskog svijeta" i zatražila da se zabrani njeno emitovanje na teritoriji zemlje.

Nicojeva je podsjetila da su britanski mediji već govorili o "propagandnom uticaju" tog sadržaja i prema njenom mišljenju Kijev bi prvi trebalo da se oglasi povodom neprihvatljivosti emitovanja crtaća.

"Pedagozi odavno međusobno diskutuju o toj crtanoj seriji i saglasni su da ona ne treba da se prikazuje ukrajinskoj djeci, ali u medijima još nije bilo zvanične izjave povodom toga", istakla je Nicojeva.

Ona je takođe napomenula da Rusija uz pomoć tog crtanog filma stvara o sebi sliku "mekane" i dobronamjerne zemlje.

List Tajms je ranije objavio tekst u kojem su kritičari rusku animiranu seriju "Maša i Medvjed" okarakterisali kao element "propagande Kremlja" i instrument "meke moći" Rusije.

List je citirao riječi profesora Bakingemskog univerziteta Entonija Glisa da je glavna junakinja crtanog filma agresivna i odlučna, odnosno da se ponaša "putinovski" i da "previše toga preuzima na sebe".

Animirani film "Maša i Medvjed" trenutno na svom kanalu na Jutjubu na engleskom jeziku ima više od 4,2 miliona pratilaca.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.