Sjeverna Koreja

Pjongjang zatvoren zbog "respiratorne bolesti"

  • Извор: СРНА
  • 25.01.2023. 15:24

Sjevernokorejske vlasti u glavnom gradu Pjongjangu naredile su zatvaranje grada na pet dana zbog nedefinisane respiratorne bolesti, objavili su Ambasada Rusije i mediji iz Južne Koreje citirajući vladino obavještenje.

U obavještenju se navodi da je "uspostavljen specijalni antiepidemijski period", a strane delegacije su pozvane da zadrže svoje osoblje u zatvorenom.

Građanima je naređeno da mjere temperaturu četiri puta na dan i da rezulatte dostavljaju bolnici putem telefona.

U informaciji se ne pominje kovid 19, ali se ukazuje na "povećanje obima prehlade i drugih respiratornih bolesti tokom zime".

Vijest o zatvaranju u Pjongjangu prvi je prenio južnokorejski veb sajt "NK njuz", koji prati dešavanja u Sjevernoj Koreji.

Juče je ovaj medij prenio da stanovnici Pjongjanga prave zalihe robe u očekivanju striktnijih mjera. Za sada nije jasno da li je mjera zatvaranja uvedena u drugim dijelovima zemlje.

Sjeverna Koreja je zabilježila prvi slučaj kovida 19 prošle godine, ali je u avgustu proglasila pobjedu nad virusom korona.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм