San Francisko

Pljačka u prodavnici: 80 pljačkaša napali zaposlene, dvije osobe povrijeđene

  • Извор: СРНА
  • 22.11.2021. 08:31

Oko 80 ljudi, među kojima su neki nosili skijaške maske i pajsere, ušli su na silu u prodavnicu u području San Franciska, napali zaposlene i ukrali robu, prije nego što su pobjegli automobilima koji su ih čekali napolju, saopštili su policija i očevici.

Policija je sinoć saopštila da je troje ljudi uhapšeno, a da je većina učesnika nasilnog upada pobjegla, nakon pljačke većih razmjera koja se dogodila tokom noći između subote i nedjelje, 20. i 21. novembra, po lokalnom vremenu u tržnom centru u Volnat Kriku.

Dvoje zaposlenih je povrijeđeno, a jedno lice napadnuto je biber-sprejom. Policija je istakla da je "jasno da je događaj bio unaprijed planiran".

Novinar lokalnog odjeljenja En-Bi-Sija DŽodi Hernandez objavila je na "Tviteru" da je vidjela kako lopovi ulaze u prodavnicu u područje u kojem se nalaze trgovine, na oko 32 kilometra sjeveroistočno od San Franciska.

Ona je napisala da je oko 25 automobila blokiralo ulicu, a da su lica upala u "Nordstrom" u Volnat Kriku i uzela robu prije ulaska u automobile koji su zatim brzo otišli sa lica mjesta, prenio je AP.

Policija je saopštila da je od jednog od uhapšenih lica zaplijenjeno vatreno oružje. 

Тагови: