Министарство за ванредне ситуације

Почела евакуација руских држављана из Појаса Газе

  • Извор: СРНА
  • 12.11.2023. 12:41

Почела је евакуација руских држављана из Појаса Газе и више од 60 је прешло у Египат, саопштило је данас руско Министарство за ванредне ситуације.

"У овом тренутку грађани Руске Федерације који желе да напусте зону сукоба прелазе контролни punkt", саопштило је руско Министарство.

Људи из овог министарства пружају медицинску и психолошку помоћ људима на лицу мјеста и обезбјеђују им храну и воду.

Министарство наводи да ће руски држављани бити пребачени у Каиро и да ће им бити пружена помоћ око потребне документације.

Из Министарства нису саопштили колико ће руских држављана напустити Газу.

Руски медији наводе да је око 1.000 Руса и држављана из република бившег Совјетског Савеза изразило жељу да напусте ову енклаву.

Ограничена евакуација власника страних пасоша и Палестинаца којима је потребна хитна медицинска помоћ почела је 1. новембра, али се процес њиховог преласка у Египат суочава са потешкоћама усљед бомбародвања.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?