Спроведена анкета

Подршка Шолцу на најнижем нивоу

  • Извор: Анадолија
  • 08.12.2023. 15:17

Подршка коалиционој влади канцелара Олафа Шолца пала је на најнижи ниво досад и износи 17 одсто, показала је анкета државног АРД-а.

Анкета државног емитера показала је да је 82 одсто Нијемаца било мање него задовољно или уопште није задовољно учинком коалиционе Владе у посљедње двије године.

Бројке објављене у четвртак навече показују подршку Социјалдемократској партији (СПД) канцелара Шолца на 14 одсто, што је два одсто мање у односу на почетак прошлог мјесеца.

Пријављени да су илегално вадили шљунак и

Пријављени да су илегално вадили шљунак и "згрнули" пет милиона КМ

СПД-ов коалициони партнер, Зелени, добили су 15 одсто подршке бирача. Млађи коалициони партнер, либералне Слободне демократе (ФДП), имало је подршку четири одсто анкетираних.

Главну њемачку опозицију, конзервативни савез Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) и Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ), подржало је 32 одсто испитаника.

Анкета је показала да би 21 одсто њемачких бирача дало свој глас крајње десничарској АфД, што је чини другом најјачом странком иза блока ЦДУ/ЦСУ.

10 полицајаца добило отказ

10 полицајаца добило отказ

На питање о тренутној буџетској кризи и како да се затвори буџетски јаз за 2024. годину, већина испитаника је рекла да влада треба да предузме мјере штедње.

Око 54 одсто Нијемаца рекло је да би подржало могуће смањење војне помоћи Украјини.

Репрезентативну анкету је спровео истраживачки институт ”Инфратест димап” од 4. до 6. децембра на узорку од 1.364 испитаника.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.