Сукоб се шири

Погођена америчка база у Ираку, САД узвратиле ваздушним нападима на исток Сирије

  • Извор: Агенције
  • 09.11.2023. 07:38

Наоружани дрон је гађао синоћ базу Ал Харир у сјеверном Ираку у којој се налазе америчке снаге, објавио је Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе.

Британска агенција јавља и да су се огласила сирене за ваздушну опасност у амбасади Сједињених Америчких Држава у Багдаду, али засад нема информацијама о жртвама.

Америчке и међународне снаге са сједиштем у Ираку и у Сирији су посљедњих недјеља у стању приправности усљед десетина напада на њихове базе откако је избио рат између Израела и палестинске милитантне групе Хамас.

Одговорност за највећи број напада преузела је милитантна група "Исламски отпор у Ираку", рекавши да су они одговор на америчку подршку Израелу у рату против Хамаса, преноси Танјуг.

Огласио се и Пентагон.

Саопштио је да је Америчка војска извела ваздушне нападе на складиште оружја на истоку Сирије коју користе иранска Револуционарна гарда (ИРГЦ) и њене савезнице, саопштио је Пентагон.

"Овај прецизан самоодбрамбени удар је одговор на серију напада на америчко особље у Ираку и Сирији од стране припадника снага ИРГЦ-а", навео је амерички министар одбране Лојд Остин, преноси CNN.

Додао је да су удар извела два борбена авиона Ф-15.

Остин је истакао да за администрацију у Вашингтону не постоји већи приоритет од безбједности америчког особља.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм