Egipat

Pojavile se ogromne raže u plićaku, turisti u strahu

  • Извор: Новости.рс
  • 04.07.2022. 18:01

Nakon što je ajkula ubila dvije žene koje su bile na ljetovanju u Egiptu, turisti masovno objavljuju snimke sa ove turističke destinacije na kojima se vidi da i druge morske životinje nerijetko zalutaju u plićak mora.

Na Fejsbuk stranici "Egipat - info" pojavio se novi snimak na kom se vidi da su dvije velike raže doplivale do plićaka. Ljudi su masovno bili preplašeni ovim prizorom, pa su panično zvali spasioce i istrčavali iz vode.

Međutim, pojašnjeno im je da je riječ o bezopasnim ražama. Oni, ipak kažu da im nije svejedno da se kupaju.

"Kada pomislim da je samo nekoliko kilometara dalje žena iskasapljena, nije mi dobro. Još kada sam vidio ove ogromne raže u plićaju, oduzeo sam se od straha. Nije mi svejedno ni kada me u vodi lupi mala ribica, a kamoli da vidim ovoliku ražu. Nije uopšte važno da li je ona opasna ili ne - kaže Stefan Gajić koji se trenutno nalazi u Egiptu.

Navodno, mnogi Srbi masovno otkazuju ljetovanja na ovoj popularnoj turističkoj destinaciji. Oni ne žele da se kupaju sa strahom da li će stradati od ajkule ili ne. Ipak, ima i onih koji govore da je mnogo veća šansa da pogineš dok šetaš ulicom Beograda nego dok se kupaš u Crvenom moru.

"Pa prije ću poginuti na trotoaru, od nekog automobila ili ako mi padne dio fasade na glavu nego od ajkule. Strašno je to što se dogodilo, ali se prevelika frka digla. Ovi slučajevi su baš rijetki", tvrdi Goran koji sada ljetuje sa porodicom u Egiptu.            

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.