Mičigen

Pokolj u školi u SAD-u: "Sve se odigralo u pet minuta"

  • Извор: Хина
  • 01.12.2021. 07:47

Još uvijek nije poznat motiv koji je u utorak natjerao petnaestogodišnjaka da pucnjevima iz poluautomatskog pištolja usmrti troje učenika srednje škole na sjeveru SAD-a, u saveznoj državi Mičigen, te rani još osam osoba među kojima je bio i jedan nastavnik.

Pucnjava u srednjoj školi u Oxfordu, gradiću smještenom oko 65 kilometara sjeverno od Detroita, započela je nešto iza 13 sati po lokalnom vremenu, a brojni policajci su odmah opkolili školu te ubrzo uhitili 15-godišnjeg dječaka koji je usmrtio 14-godišnju i 17-godišnju djevojčicu te 16-godišnjeg dječaka, objavio je zamjenik šerifa policije Oaklanda Michael McCabe.

Od osmoro ranjenih, dvoje je završilo na operativnom zahvatu, a šestoro ih je u stabilnom stanju, rekao je McCabe te dodao da je osumnjičeni, za kojeg se smatra da je djelovao samostalno, uhapšen bez otpora nakon što je ispalio 15 do 20 hitaca.

"Sve je trajalo svega pet minuta", izjavio je McCabe te saopštio da osumnjičeni nije ništa rekao policiji već je izabrao braniti se ćutanjem na sugestiju svojih roditelja.

Saučešće porodicama ubijenih izrazio je i američki predsjednik Džo Bajden.

Oglasio se Bajden

"Saosjećam s porodicama koje prolaze nezamislivu tugu zbog gubitka voljenih", rekao je Bajden tokom posjete tehničkom fakultetu u Minnesoti.

Zamjenik šerifa McCabe je pohvalio školu i njene radnike na pripremljenosti za ovakav događaj i za pravovremenu evakuaciju.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.