SAD

Šest tinejdžera lakše povrijeđeno u pucnjavi u Milvokiju

  • Извор: Танјуг
  • 20.06.2023. 09:14

Šest tinejdžera je lakše povrijeđeno u pucnjavi po završetku proslave američkog praznika "DŽuntint" u Milvokiju, u američkoj državi Viskonsin, saopštila je policija.

Policija je navela da je reagovala u ponedjeljak u blizini Rouz parka nakon što su četiri djevojke i dva mladića starosti između 14 i 19 godina povrijeđeni u pucnjavi, a da povrede nisu opasne po život, prenio je Si-En-En.

Šef policija Milvokija, DŽefri Norman, rekao je da pretpostavlja da je pucnjava nastala zbog sukoba između tinejdžera. Pretpostavlja se da je 17-godišnji tinejdžer izazvao sukob i da je među upucanima.

- Milvoki, šta se dešava sa našom decom? Roditelji, staratelji, odrasli, moramo da se potrudimo da prestane ovo nasilje koje naša deca donose na ove ulice. Nijedan pištolj, nikakvo oružje za uništavanje ne bi trebalo da bude u rukama naših mladi - rekao je Norman na konferenciji za štampu i dodao da je ovo priča koja se prečesto dešava i postaje stvarno stara. 

Policija je saopštila da nastavlja istragu povodom tog incidenta.

Gradonačelnik Kavalir DŽonson rekao je da je u tom području u vrijeme incidenta bilo na hiljade ljudi.

"DŽuntint" je savezni praznik u SAD, u znak sjećanja na emancipaciju porobljenih crnaca. Njime se obilježava godišnjica proglašenja slobode za sve robove u Teksasu, 19. juna 1865.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.