SAD

Šest tinejdžera lakše povrijeđeno u pucnjavi u Milvokiju

  • Izvor: Tanjug
  • 20.06.2023. 09:14

Šest tinejdžera je lakše povrijeđeno u pucnjavi po završetku proslave američkog praznika "DŽuntint" u Milvokiju, u američkoj državi Viskonsin, saopštila je policija.

Policija je navela da je reagovala u ponedjeljak u blizini Rouz parka nakon što su četiri djevojke i dva mladića starosti između 14 i 19 godina povrijeđeni u pucnjavi, a da povrede nisu opasne po život, prenio je Si-En-En.

Šef policija Milvokija, DŽefri Norman, rekao je da pretpostavlja da je pucnjava nastala zbog sukoba između tinejdžera. Pretpostavlja se da je 17-godišnji tinejdžer izazvao sukob i da je među upucanima.

- Milvoki, šta se dešava sa našom decom? Roditelji, staratelji, odrasli, moramo da se potrudimo da prestane ovo nasilje koje naša deca donose na ove ulice. Nijedan pištolj, nikakvo oružje za uništavanje ne bi trebalo da bude u rukama naših mladi - rekao je Norman na konferenciji za štampu i dodao da je ovo priča koja se prečesto dešava i postaje stvarno stara. 

Policija je saopštila da nastavlja istragu povodom tog incidenta.

Gradonačelnik Kavalir DŽonson rekao je da je u tom području u vrijeme incidenta bilo na hiljade ljudi.

"DŽuntint" je savezni praznik u SAD, u znak sjećanja na emancipaciju porobljenih crnaca. Njime se obilježava godišnjica proglašenja slobode za sve robove u Teksasu, 19. juna 1865.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.