Austrija

Policajci gube oružje bez posljedica

  • Извор: Независне
  • 28.10.2022. 19:44

Austrijski policijski službenici izgubili su u proteklom periodu u više navrata oružje, a da za to nisu snosili posljedice.

U austrijskoj policiji je od 2010. izgubljeno 12 pištolja marke Glok i jedna automatska puška StG77, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner na parlamentarni upit.

Uz to, u 28 slučajeva nestala je municija.

Prema odgovoru Karnera, istragom je policija uspjela da pronađe četiri izgubljena Gloka, pišu Nezavisne.

Ono što začuđuje je da kada policajcu bude ukraden pištolj, on gotovo ne mora da strijepi od disciplinskog postupka niti od plaćanja odštete.

Čak iako policajcu ukradu oružje iz vozila, gotovo da nema nikakvih posljedica.

Samo u tri slučaja je zbog gubitka oružja pokrenut disciplinski postupak, a samo u jednom slučaju zatraženo je da policijski službenik plati vrijednost izgubljenog "sredstva za rad".

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.