Protest na autoputu

Policija suzavcem rastjerala demonstrante kod Strazbura

  • 10.09.2018. 10:22

Francuska policija upotrijebila je jutros suzavac da bi rastjerala oko 200 demonstranata koji su blokirali pristup gradilištu na kružnom putu nedaleko od Strazbura, javio je dopisnik agencije AFP.

Regionalne vlasti u avgustu su odobrile gradnju dionice auto-puta dižine 24 kilometra. 

Kritičari navode da će gradnja dovesti do uništenja poljoprivrednog zemljišta i dovesti u opasnost ugrožene životinjske vrste. 

Demonstranti su postavili barikade od drveta i automobilskih guma na dijelu puta koji vodi prema planiranoj lokaciji za gradnju, kod sela Kolbsajm. 

Oko 500 policajaca intervenisalo je u 6.20 časova. Oni su upotrijebili suzavac i svoje štitove za potiskivanje demonstranata. Potom su motornim testerama uništili barikade. Specijalnim makazama presječene su lisice kojima se jedna žena privezala lancem za drvo. 

Šef lokalne administracije osudio je policijsku upotrebu sile i dodao da je traženo da se gradnja odgodi dok traje sudska procedura u vezi sa ovim slučajem.

Тагови:
  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина