Протест

Пољопривредници блокирали приступ европским институцијама у Бриселу

  • Извор: Танјуг
  • 26.03.2024. 14:43

​Пољопривредници су данас поново изашли на протесте у Бриселу и тракторима блокирали неколико приступних путева око европских институција.

Како преноси Политико, фармери су гађали полицајце јајима, палили гомиле сијена и гума, трубили и палили петарде, али су демонстрације ипак биле нешто мирније него фебруарски протести када је дошло до сукоба са полицијом.

У демонстрацијама су учествовали чланови Федерације младих фармера (ФЈА) и љевичарске Уједињене федерације узгајивача и пољопривредних група (ФУГЕА) која је партнер организације Европске координације Виа Цампесина  (ЕЦВЦ).

"Пољопривредници су очајни. Не долазимо овдје због наше забаве. Ситуација за фармере у Европи је заиста лоша", рекао је за Политико  члан одбора ЕЦВЦ-а, Леонардо ван ден Берг.

Њемачки пољопривредници најавили нове протесте

Њемачки пољопривредници најавили нове протесте


Фармери широм Европе већ мјесецима протестују против бирократије Европске уније, глобалних трговинских споразума и нових еколошких захтјева у оквиру Заједничке пољопривредне политике (ЦАП) ЕУ.

"Ми смо и данас овдје јер мислимо да је важно задржати притисак и надам се да ће сада коначно послушати наше захтјеве", додао је ван ден Берг.

Демонстранти, између осталог, захтијевају фер цијене пољопривредних производа, прекид споразума о слободној трговини и реформу Заједничке пољопривредне политике.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)