Pariz

Ponovo haos na protestima u Francuskoj - VIDEO

 • Izvor: B92
 • 18.03.2023.21:57

Protesti u Francuskoj protiv penzione reforme nastavljeni su, a policija je zabranila okupljanje na pojedinim mjestima, kao što je Trg Konkord u Parizu.

Demonstracije se održavaju u više gradova, a najviše incidenata bilo je u Bordou i Nantu, gdje je policija bacila suzavac kako bi rastjerala okupljene.

Demonstranti u Francuskoj protive se penzionoj reformi kojom se prag za penzionisanje podiže na 64 godine. Do sada je održano više protesta, među kojima je bilo i sukoba policije i demonstranata.

Francuska policija zabranila je okupljanje na pariskom Trgu Konkord, gdje je sinoć došlo do sukoba demonstranata i policajaca.

Pariski metro saopštio je da zatvara stanice u neposrednoj blizini ovog trga, na nekim od najfrekventnijih linija. 

Zato je počelo okupljanje na Trgu Italija u 13. arondismanu, na poziv sindikata.

Policija na Trgu Konkord zaustavlja i legitimiše građane, javlja dopisnik "Sputnjika", kako protest ne bi počeo i na tom mjestu.

Na Trgu su prisutne jake policijske snage, a neki od građana uzvikuju da je "demokratija mrtva".

Prethodno je u Parizu održana protestna šetnja, ne samo protiv penzione reforme, već i protiv policijske represije.

Incidenti su zabilježeni u Bordou, gdje su demonstranti palili kontejnere, a policija bacala suzavac kako bi rastjerala okupljene. U tom gradu podignute su i barikade na ulazu u univerzitet, javljaju francuski mediji.

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.