Изашли са њим на бину

Породица Кенеди подржала Бајдена против Кенедија

  • 19.04.2024. 17:45

Предсједник САД Џозеф Бајден рекао је да је невјероватно почаствован тиме што је његову кандидатуру за нови мандат у Бијелој кући подржало више од десет чланова породице Кенеди, чији је члан Роберт Ф. Кенеди Млађи независни кандидат у трци за новог лидера Сједињених Држава.

На предизборном митингу у Филаделфији, док су с њим на бини били браћа и сестре његовог ривала, Бајден је говорио о насљеђу породице Кенеди и њеном утицају на политичке прилике у САД, те њиховом утицају на његов политички живот, истичући да су некадашњи сенатор и државни тужилац Роберт Ф. Кенеди и Мартин Лутер Кинг Млађи "једина два политичка хероја која је имао током одрастања", пренио је "Блумберг".

Породица Кенеди подржава Бајдена, упркос кандидатури Роберта Кенедија Џуниора

Породица Кенеди подржава Бајдена, упркос кандидатури Роберта Кенедија Џуниора

"Увијек се питам шта би они урадили у тешким тренуцима", рекао је Бајден и додао да њихове бисте држи у Овалној соби.

Сестра независног кандидата Кери Кенеди представила је Бајдена на филаделфијском скупу рекавши да постоје само два кандидата која имају шансе за тријумф на изборима, а потом осула паљбу на Доналда Трампа, окривљујући га и за ширење теорије завјера о климатским промјенама, вакцинама и изборној крађи 2020. године.

Иако није спомињала име свог брата, јасно је било да се обраћала и њему на тему вакцина, будући да је он познат по својим антиваксерским ставовима.

Кери су се на бини придружили и Кетлин Кенеди Таунсенд, бивша замјеница гувернера Мериленда, редитељ Рори Кенеди, некадашњи конгресмен Џо Кенеди Други, Кристофер Кенеди и Максвел Кенеди Старији.

На јавну подршку Кенедијевих демократском кандидату реаговао је и Роберт Ф. Кенеди навевши воду на своју воденицу – објавио је на Иксу да му је драго што су чланови његове породице активни пошто је то породична традиција.

"Подијељени смо у мишљењима, али уједињени у љубави једни према другима. Вјерујем да оваква може бити и Америка. Можемо ли да се не слажемо, а да не мрзимо своје противнике? Можемо ли да вратимо уљудност и поштовање у јавни дискурс? Мислим да можемо", написао је Кенеди Млађи, преноси РТ Балкан.

Иначе, анкете сугеришу да ће Кенедијева кандидатура утицати на Бајденове гласаче. Ипсосово мартовско истраживање показало је да су Кенедијеви гласачи најприје жене, неопредијељени гласачи, али и они незадовољни политикама Трампа и Бајдена. Управо ове гласачке групе биле су пресудне за Бајденов тријумф 2020. године.

Демократе у Сенату забринуте: РКМ ће Бајдена коштати гласова?

Демократе у Сенату забринуте: РКМ ће Бајдена коштати гласова?

Такође, у јавности постоји велика подршка тандему предсједник Трамп – потпредсједник Кенеди, што је трећи кандидат демантовао ријечима да је против некадашњег шефа Бијеле куће, али је додао и да Бајден не може да побиједи на изборима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.