Prekomjerna upotreba sile

Porodica žene ubijene na Kapitolu traži 10 miliona dolara odštete

  • Извор: Танјуг
  • 06.08.2021. 19:54

Porodica Ešli Babit, žene koja je ubijena u zgradi Kapitola 6. januara tokom nereda, planira da tuži policiju Kapitola zbog prekomerne upotrebe sile i činjenice da policajac koji ju je ubio nije dao nikakvo upozorenje, prije nego što je povukao okidač, a tražiće 10 miliona dolara odštete.

Babit je jedina osoba koja je usmrćena iz vatrenog oružja 6. januara, kada je na hiljade pristalica bivšeg predsjednika Donalda Trampa upalo u zgradu Kongresa protestujući protiv izbornih rezultata.

Njena porodica je rekla da se na video snimku vidi kako policajac koji je ubio Ešli nije dao nikakvo upozorenje i da je policija Kapitola odgovorna za njenu smrt, prenio je “Dejli mejl”.

Porodica je za “Vašington egzeminer” rekla da će tužiti policiju za prekomjernu upotrebu sile i tražiće deset miliona dolara odštete.

– Oko ovoga nema rasprave. Nije bilo upozorenja. Rekao bih da ju je ubio iz zasjede. Ne mislim da je riječ o dobrom policajcu, mislim da je bezobziran – izjavio je porodični advokat Teri Roberts.

On je dodao da činjenica da niko ne traži zaklon u trenucima prije pucnja takođe ukazuje na to da policajac nije dao upozorenje.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм