Portparol britanskog premijera: Nema dokaza o povezanosti krvnog ugruška i vakcine "Astra Zeneke"

  • 16.03.2021. 15:33

Nema dokaza koji ukazuju da je vjerovatnija pojava krvnog ugruška nakon primljene vakcine protiv virusa korona koju je proizvela kompanija "Astra Zeneka", rekao je danas portparol britanskog premijera Borisa DŽonsona, pozivajući se na državnog regulatora za lijekove.

"Kao što je saopštila Britanska regulatorna agencija za lijekove i zdravstvene proizvode, krvni ugrušci se javljaju prirodno, ali nema dokaza da je vjerovatnije da će se pojaviti nakon vakcinacije", naveo je portparol.

On je dodao da, prema tome, ne postoje dokazi o bilo kakvoj uzročnoj vezi između krvnih ugrušaka i "Astra Zenekine" vakcine.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.