Turska

Poslanik čekićem razbio telefon zbog prijedloga zakona o dezinformacijama

  • Извор: Агенције
  • 14.10.2022. 18:15

Poslanik Republikanske narodne partije Turske protestovao je zbog vladinog prijedloga zakona čiji je cilj da se bori protiv " dezinformacija" na internetu.

Turski poslanik je razbio njegov mobilni telefon čekićem dok je držao govor u parlamentu.

Burak Erbaj, član opozicione Republikanske narodne partije, protestovao je zbog vladinog prijedloga zakona čiji je cilj da se bori protiv " dezinformacija" na internetu.

Prema ovom zakonu, društvene mreže i sajtovi bi morali da dostavljaju informacije o korisnicima koji se sumnjiče za "propagiranje obmanjujućih informacija".

Posljedica toga bi mogla da bude zatvorska kazna do tri godine za optužene, piše BBC na srpskom.

Kritičari kažu da će ovaj prijedlog zakona, ukoliko bude usvojen, ugroziti slobodu medija i dovesti do široko rasprostranjene cenzure.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)