Најмање 103 особе

Повећава се број жртава налада у Ирану

  • Извор: СРНА
  • 03.01.2024. 16:01
  • 19:07

Број жртава експлозија на гробљу у иранском граду Керман у вријеме обиљежавања годишњице од убиства команданта Иранске револуционарне гарде Касема Сулејманија, повећан је на 188, јавила је агенција Фарс.

Раније су ирански медији јавили да су најмање 103 особе погинуле, а 141 је рањена у двије експлозије на путу према гробљу на коме је сахрањен командант Иранске револуционарне гарде Касем Солејмани.

Иранска државна телевизија извијестила је о првој, а затим о другој експлозији током догађаја на гробљу гдје је Сулејмани сахрањен у граду Керману на југоистоку земље.

Неименовани званичник рекао је државној новинској агенцији ИРНА да су "терористи даљински активирали двије експлозивне направе постављене дуж пута који води ка гробљу мученика У Керману".

Ниједна група још није преузела одговорност за нападе у којима је рањено најмање 170 људи.

Експлозије у Ирану, погинуло више од 50 људи

Експлозије у Ирану, погинуло више од 50 људи

На снимцима које су емитовали ирански медији виде се десетине тијела, док неки пролазници покушавају да помогну преживјелима, а други журе да напусте подручје експлозије.

Напад се догодио када се више стотина Иранаца окупило да обиљежи годишњицу Сулејманијеве смрти. Неке иранске новинске агенције наводе да је број рањених много већи.

Амерички дрон усмртио је Сулејманија на Међународном аеродрому у Багдаду 2020. године.

Као главни командант елитних снага Кудс, прекоморског огранка иранске Револуционарне гарде, Сулејмани је водио тајне операције у страним земљама и био је кључна фигура у иранској дугогодишњој кампањи протјеривања америчких снага са Блиског истока.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.