ATV

Преносе медији

Прекид ватре у Нагорно-Карабаху?

 • Извор: Нова.рс
 • 20.09.2023. 11:33

Власти Нагорно-Карабаха пристале су да прекину ватру, преносе руски и јерменски медији, позивајући се на информативни центар Карабаха. Још увијек није познат одговор Азербејџана на овај поступак, као ни да ли ће Баку прекинути гранатирање Нагорно-Карабаха, које је започело јуче.

Такође, руководство Нагорно-Карабаха је саопштило да сматра да су азербејџанске власти „централне“ у том региону и да намјеравају да изграде конструктиван дијалог са Бакуом.

Како наводе власти непризнате републике, одлука о једностраном прекиду ватре донијета је посредством руског мировног контингента стационираног у Нагорно-Карабаху.

„Постигнут је договор о повлачењу преосталих јединица и војног особља Оружаних снага Републике Јерменије из зоне размјештаја руског мировног контингента и распуштању и потпуном разоружању оружаних формација Одбране Нагорно-Карабаха, као и повлачење тешке технике и наоружања са територије Нагорно-Карабаха“, објашњавају у информативном центру Нагорно-Карабаха.

Такође се наводи да ће „питања обезбеђивања егзистенције становништва Нагорно-Карабаха бити размотрена на састанку између представника локалног јерменског становништва и представника централних власти Азербејџан, који ће бити одржан 21. септембра 2023. године“.

Подсјетимо, Азербејџан је започео „антитерористичку операцију“ у Нагорно-Карабаху. Предсједник Азербејџана Илхам Алијев увјерава да ће прекинути операцију ако јерменска војска положи оружје. Министарство одбране Јерменије саопштило је да у Карабаху нема формација јерменске војске, преноси нова.рс.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

  Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

  Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

 • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

  Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.