Sudar vozova

Preko 100 tijela još uvijek nije preuzeto iz mrtvačnica nakon nesreće u Indiji

  • Извор: Индекс
  • 06.06.2023. 10:14

Indijske vlasti uputile su danas apel porodicama da pomognu u identifikovanju više od 100 tijela koja nisu preuzeta u bolnicama i mrtvačnicama nakon što je 275 ljudi poginulo u najsmrtonosnijoj željezničkoj nesreći u zemlji u više od dvije decenije.

Nesreća se dogodila u petak kada je putnički voz udario u teretni voz, iskočio iz pruge i udario u drugi putnički voz koji je prolazio u suprotnom smjeru u blizini okruga Balasore u istočnoj državi Odishi.

Nakon neprekidnih napora za spašavanje preživjelih i raščišćavanje i popravka pruge, vlakovi su u nedjelju naveče nastavili voziti tim dijelom pruge.

Sinoć oko 100 tijela za identifikaciju, u vozovima bili putnici iz par država

Do sinoć je još trebalo identifikovati oko 100 tijela, rekao je Reutersu visoki zvaničnik državnog odjela za zdravstvo. Bijay Kumar Mohapatra, zdravstveni direktor Odishe, rekao je da vlasti pokušavaju nabaviti ledene posude kako bi pomogle u očuvanju tijela.

Stravična saobraćajna nesreća: Poginuo otac šestoro djece!

Stravična saobraćajna nesreća: Poginuo otac šestoro djece!

U najvećoj bolnici glavnog grada Bhubaneswara, Sveindijskom institutu medicinskih nauka (AIIMS), veliki televizijski ekrani prikazivali su slike mrtvih kako bi pomogli očajnim porodicama koje pretražuju bolnice i mrtvačnice tražeći prijatelje i rođake.

U vozovima su bili putnici iz nekoliko država.

Teška željeznička nesreća

Kvar signalizacije bio je vjerojatni uzrok nesreće, prema preliminarnim nalazima. Nalazi pokazuju da je Coromandel Express, koji se kretao prema jugu prema Chennaiju iz Kolkate, skrenuo s glavne pruge i ušao u kružni kolosijek – sporedni kolosijek koji se koristi za parkiranje vozova uz brzinu od 128. km/h, udarivši u teretni vlak koji je stajao.

Stižu snimci iz Hersona, već je pod vodom: Prava drama se očekuje za dva sata, ljude evakuišu

Stižu snimci iz Hersona, već je pod vodom: Prava drama se očekuje za dva sata, ljude evakuišu

Ta je nesreća uzrokovala da su lokomotiva i prva četiri ili pet vagona Coromandel Expressa iskočili s pruge, prevrnuli se i udarili u zadnja dva vagona vlaka Yeshwantpur-Howrah koji je išao u suprotnom smjeru brzinom od 126 km/h na drugom glavnom kolosijeku.

Тагови: