У Украјини

Преминуо посланик након што је политичар бацио бомбу током сједнице!

  • 17.12.2023. 16:13

Виктор Павлович (55), један од посланика који је рањен када је политичар бацио најмање двије ручне бомбе током сједнице вијећа у Транскарпатији преминуо је у болници од задобијених повреда, објавили су украјински медији.

Подсјетимо, напад се догодио 15. децембра око 11.30 сати у згради Мјесне заједнице и том приликом је повријеђено 26 особа.

Љекари му ампутирали ногу

Павлович, који је родом из села Березники, преминуо је синоћ у болници, а дан након што су љекари морали да му ампутирају ногу. Он је из операционе сале био пребачен на интензивну његу и био је у веома тешком стању, а синоћ је подлегао повредама.

Хорор: Ушао међу масу људи и бацио три бомбе

Хорор: Ушао међу масу људи и бацио три бомбе

Од Виктора се пријатељи опраштају на друштвеним мрежама. Говоре да је био добар човјек и да не вјерују да га више нема.

- Тог јутра сам писала Виктору, не знајући у каквом је стању, видјела сам само на снимку да је био на сједници. Надала сам се да је добро... Али, није ми се јавио - написала је Наталија Козар.

Она је истакла да је Павловича знала 30 година.

- Био је добра, позитивна особа. Ја сам радила у банци, он у Министарству унутрашњих послова, наши путеви су се пословно често укрштали... Немам ријечи за ово што се догодило. Саучешће породици - написала је Наталија.

Ко је осумњичен за напад

Медији пишу да је осумњичени за напад Сергеј Батрин, који се терети за терористички напад и пријети му до 12 година затвора.

Мотив за напад и даље није познат, а круже разне приче о томе зашто је Батрин, који је члан странке Слуга народа Володимира Зеленског, одлучио да баци бомбу.

Сергеј Бартин се наводно прије ужасног чина посвађао са сеоским начелником.

Како преносе украјински медији, свађа је избила када је Сергеј сазнао да сеоски посланици планирају да начелнику повећају плату за 50 посто и дају му мјесечни бонус у висини једне плате.

Када је то сазнао Сергеј је "полудио" јер је сматрао да је тако нешто неприхватљиво у тренутку када је цијела земља у рату.

Жестока расправа

Медији преносе да је неколико минута прије инцидента Батрин имао жестоку расправу са својим колегама око додјеле накнада и бонуса начелнику села, изабраном из сада забрањене странке "Опозициона платформа - доживотно".

Он је током прелиминарног гласања одбио да рад начелника села оцијени као задовољавајући. Међутим, његов аргумент није имао никаквог ефекта на његове колеге.

Онда је изашао напоље и вратио се поново на сједницу са гранатама у рукама. Он је затим затражио да начелник Михаил Мушка буде смјиењен. Вјерује се да је Сергеј већ дуго био киван на начелника, а своје незадовољство исказао је и у видео снимку који је прије неколико дана окачио на Фацебоок у ком је критиковао локалну власт.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.