Četiri u kritičnom stanju

Prevrnuo se autobus u Francuskoj, 33 povrijeđeno

  • 04.11.2019. 07:42

Trideset tri osobe su povrijeđene, od kojih su četiri u kritičnom stanju, kada se autobus koji je vozio između Pariza i Londona prevrnuo na sjeveru Francuske dok se kretao autoputem, saopštila je policija.

Autobus Flixbus  prevrnuo se na bočnu stranu danas oko podneva  prilikom izlaska s autoputa A1, najprometnije rute Francuske, navodi se u policijskom saopštenju, prenosi AFP. U autobusu su bile 33 osobe od kojih su 29 zadobili lake povrede, a četiri su teško povrijeđene.

Prema pisanju lokalnih medija u vozilu su bili putnici iz SAD, Španije, Australije, Holandije, Rumunije, Rusije, Velike Britanije i Francuske.

Lokalna žandarmerija je na društvenim mrežama objavila fotografije sa mjesta nesreće na kojima se vidi autobus prevrnut sa strane i polomljeni prozori. Na mjesto nesreće  stigle su ekipe policije, vatrogasne službe i hitne medicinske službe.

Prema novinama “Courrier Picard”, autobus je skliznuo u zavoju na mokroj cesti i prevrnuo se. To je još jedna nezgoda Flixbusa nakon nekoliko sudara širom Evrope u ovoj godini.

U oktobru je jedna osoba poginula, a 17 je povrijeđeno kad se autobus Flixbus-a  prevrnuo u južnoj Francuskoj.

Nekoliko osoba povrijeđeno je u dva odvojena sudara u Njemačkoj u junu, dok je jedna osoba poginula, a 60 povrijeđeno u nesreći u Švajcarskoj u maju.

Sjedište kompanije FlixBus je u Njemačkoj.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм