Руски медиј пише

Пригожинова удовица промијенила презиме

  • Извор: Индекс
  • 19.09.2023. 06:00

Удовица Јевгенија Пригожина, бившег шефа приватне војне компаније Вагнер, службено је промијенила презиме.

Систем СПАРК биљежи да се Пригожинова удовица сада зове Љубов Валентиновна Крјажева, јавља руски медиј Фонтанка. Информацију о промјени презимена СПАРК је запримио 15. септембра.

Нема података о томе када је дошло до промјене презимена. Фонтанка наводи како се заправо ради о дјевојачком презимену Пригожинове удовице. Бивши шеф плаћеника је имао троје дјеце, сина и двије кћерке, али није познато јесу ли и она промијенила презимена. 

Бави се предузетништвом

Пригожинова удовица је фармацеут која се бави предузетништвом. Власница је Агат ЛЛЦ-a, подружнице Конкорд Манаџмент енд Консалтинг ЛЛЦ-a,  компаније која је била у власништву бившег шефа Вагнера. 

Подсјетимо, Пригожин је 23. августа ове године погинуо у авионској несрећи у Тверској области у Русији. Свих десет особа које су се налазиле у авиону је погинуло.

Два мјесеца прије пада авиона Пригожин је покренуо краткотрајну, али врло попраћену побуну против власти у Москви. Након што је јавно критиковао дјеловање припадника руског војног врха и оптужио их за напад на вагнеровце у Бахмуту, наредио је марш на Москву.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: