Русија

Фотографије направиле пометњу: Да ли је Пригожин жив

  • Извор: Б92
  • 14.03.2024. 22:22

Већина Руса је 23. августа прошлог августа сједила испред телевизора и чекала резултате истраге о истини о људима који су погинули у авиону који је експлодирао изнад Москве.

Познато је да је пао приватни авион Јевгенија Пригожина, вође Вагнерове специјалне војне групе, која је два мјесеца прије несреће водила војну побуну против руског војног врха.

Пет мјесеци након потврде о смрти вође чувене приватне руске војне јединице, појавиле су се фотографије на друштвеним мрежама за које корисници тврде да је на њима вођа Вагнер групе изазвали су широку контроверзу и праву пометњу.


Ово оружје диже талас од пола километра: Шта ако га Русија употријеби?

Ово оружје диже талас од пола километра: Шта ако га Русија употријеби?

На страницама друштвених мрежа многи корисници вјерују да је руски лидер који се побунио против руског предсједника Владимира Путина још увек жив.

На сликама се види особа која веома подсјећа на вођу руске групе како сједи у возу, а чак и на његовој руци је лого саме Вагнерове организације, Вагнер ПМЦ, што је довело до забуне на руским друштвеним страницама.

Док су једни сматрали да је особа на слици дефинитивно Јевгениј Пригожин због велике сличности између њега и особе приказане на слици из воза, други тврде да је Јевгениј Пригожин умро и да нема мјеста сумњи по овом питању и да је жив не би се слободно кретао у јавности и градском превозу.


Станивуковић о санкцијама званичницима Српске: И Бањалука учествовала у организацији Дана Републике

Станивуковић о санкцијама званичницима Српске: И Бањалука учествовала у организацији Дана Републике

Неки вјерују да је на фотографији заправо Јевгениј Пригожин, али је стара и неко ју је поново објавио да би створио забуну, док су неки увјерени да је на слици особа која личи на вођу побуњеника и ништа више.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: