Rusija

Fotografije napravile pometnju: Da li je Prigožin živ

  • Izvor: B92
  • 14.03.2024. 22:22

Većina Rusa je 23. avgusta prošlog avgusta sjedila ispred televizora i čekala rezultate istrage o istini o ljudima koji su poginuli u avionu koji je eksplodirao iznad Moskve.

Poznato je da je pao privatni avion Jevgenija Prigožina, vođe Vagnerove specijalne vojne grupe, koja je dva mjeseca prije nesreće vodila vojnu pobunu protiv ruskog vojnog vrha.

Pet mjeseci nakon potvrde o smrti vođe čuvene privatne ruske vojne jedinice, pojavile su se fotografije na društvenim mrežama za koje korisnici tvrde da je na njima vođa Vagner grupe izazvali su široku kontroverzu i pravu pometnju.


Ovo oružje diže talas od pola kilometra: Šta ako ga Rusija upotrijebi?

Ovo oružje diže talas od pola kilometra: Šta ako ga Rusija upotrijebi?

Na stranicama društvenih mreža mnogi korisnici vjeruju da je ruski lider koji se pobunio protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina još uvek živ.

Na slikama se vidi osoba koja veoma podsjeća na vođu ruske grupe kako sjedi u vozu, a čak i na njegovoj ruci je logo same Vagnerove organizacije, Vagner PMC, što je dovelo do zabune na ruskim društvenim stranicama.

Dok su jedni smatrali da je osoba na slici definitivno Jevgenij Prigožin zbog velike sličnosti između njega i osobe prikazane na slici iz voza, drugi tvrde da je Jevgenij Prigožin umro i da nema mjesta sumnji po ovom pitanju i da je živ ne bi se slobodno kretao u javnosti i gradskom prevozu.


Stanivuković o sankcijama zvaničnicima Srpske: I Banjaluka učestvovala u organizaciji Dana Republike

Stanivuković o sankcijama zvaničnicima Srpske: I Banjaluka učestvovala u organizaciji Dana Republike

Neki vjeruju da je na fotografiji zapravo Jevgenij Prigožin, ali je stara i neko ju je ponovo objavio da bi stvorio zabunu, dok su neki uvjereni da je na slici osoba koja liči na vođu pobunjenika i ništa više.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska