Ričard Hokins

Prijatelj milijardera koji je izgubio život na Titanu otkrio nepoznate detalje

  • Извор: Блиц
  • 26.06.2023. 22:02

Ričard Hokins otkrio je nepoznate detalje o svom prijatelju Šahzadi Davudu koji je jedan od pet žrtava tragedije na podmornici Titan koja je implodirala na putu do broda Titanik.

Osvom prijatelju pričao je sa mnogo emocija. I istakao je ono što je pakistanskog milijardera najviše karakterisalo.

“Šahzada je strastveno bio posvećen filantropiji. Ali ne toliko koliko mu je bilo stalo do svoje porodice. U svakom razgovoru sa njim, on bi govorio o svojoj porodici, šta planiraju, pitao bi mi o mojoj porodici. Sreo sam i njegovu suprugu nekoliko puta, bili su jedna od onih nevjerovatno dragih porodica koje su bile jako, jako bliske”, ispričao je Hokins o Šahzadi koji je posljednjih pet godina radio u dobrotvornoj organizaciji koju je osnovao kralj Čarls III, dok je nosio titulu princa od Velsa.

Na podmornici Titan na putu do olupina broda Titanik stradali su Šahzada i Sulejman Davud, izvršni direktor “Oušn gejta” u čijem je vlasništvu bio Titan Stokton RašHamiš Harding i Pol-Anri Naržole, piše Žena Blic.

Pokrenuta istraga o imploziji “Titana”

Pokrenuta istraga o imploziji “Titana”

“Šahzada je definitivno bio neko ko je imao tu vrstu slobodnog duha i želju da sazna više o svijetu i istraži planetu. Uvijek ste sa njim mogli da pričate o fascinantnim stvarima, stvarima koje su ga zanimale. Cijela porodica je apsolutno nevjerovatna”, istakao je i nastavio:

“Bio je zaista draga osoba. Bio je ljubazan, velikodušan, pažljiv, apsolutno je obožavao svoju ženu i djecu i bio je strastven prema filantropiji i želji da svijet učini boljim mjestom”, dodao je ovaj čovjek.

Stručnjak prije pet godina upozoravao na podmornicu

Stručnjak prije pet godina upozoravao na podmornicu "Titan"

Bio bi apsolutno uvjeren da je ono što rade potpuno sigurno. Previše je volio svoju porodicu, svoju djecu. Nikada ih ne bi izložio bilo kakvom riziku, poručio je Hokins.

On nije znao za namjeru Šahzade da se sa sinom uputi do olupine Titanika. Ove detalje je naknadno saznao ili je pak takav zaključak donio na osnovu toga što je odlično poznavao svog prijatelja.

Bio posvećen borbi za mentalno zdravlje

Šahzada je u Londonu živio sa suprugom Kristin, sinom i kćerkom Alinom, dok je njegova sestra Sabrina u Pakistanu, gdke je njegova Fondacija Davud pruža pomoć i podršku BAT-ovim lokalnim programima.

“Posebno ga je zanimao naš program mentalnog zdravlja u Pakistanu. I takođe naši programi ekonomskog osnaživanja žena koji se odnose na podršku ženama da dobiju posao i pokrenu mikro-poduzeća”, poručio je Hokins.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.