Prije silovanja djevojčici prijetio Klintonom: Detalji tužbe žrtve Džefrija Epstajna

  • 20.08.2020. 18:08

Britanski tabloid „San“ citirao je tužbu jedne od navodnih žrtvi Džefrija Epstajna koja tvrdi da je pokojni osuđeni pedofil iskoristio ime Bila Klintona kako bi je zastrašio prije seksualnog napada.

Prema navodima lista, u tužbi koju je prošle godine podnijela žena poznata kao Džejn Do 15, ona tvrdi da ju je Epstajn silovao i da je sjedila na "ličnom Klintonovom mjestu" u milijarderovom privatnom avionu "Lolita ekspres".

- Kad sam izabrala da sjedište u avionu, Džefri mi je rekao da je njegov dobar prijatelj Bil Klinton uvijek birao da tu sjedi - citira „San“ Džejn Do 15.

U tužbi se navodi da je tokom ljeta do Epstajnovog naselja u Novom Meksiku, osuđeni pedofil pokazao djevojci unutrašnjost aviona počevši od spavaće sobe i objašnjavajući joj da kad on leži na krevetu, „voli da mu djevojke spavaju pod nogama“.

- Zbog Epstajnovog opisa žena koje su spavale oko njega na podu odmah je pomislila na robinje... Džejn Do 15 je smatrala da su joj interakcije sa Epstajnom čudne - navodi se u tužbi.

Djevojka se navodno upoznala sa Epstajnovom asistentkinjom tokom školskog putovanja u Njujork 2004. kad je imala 15 godina. Ubrzo poslije toga, ona je navodno sa mnogim drugim djevojkama dovedena u Epstajnov avion odakle su poletjeli na njegov ranč u Novom Meksiku gdje je izvršen seksualni napad, navodi se u optužnici.

Prije nekoliko dana, „Dejli Mejl“ je objavio fotografije Bila Klintona koga masira druga Epstajnova žrtva Šantaj Dejvis. Fotografije su snimljene 2002. tokom Klintonovog humanitarnog putovanja u Afriku i pokazuju Dejvisovu, tada dvadesetdvogodišnjakinju kako masira Klintonov vrat.

​Kao i Džejn Do 15, i Dejvisova je tvrdila da ju je silovao Epstajn nakon što ju je regrutovala „madam“ pokojnog milijardera Gislejn Maksvel, koja je ljetos uhapšena i čeka suđenje.

Krajem jula, Klinton demantovao je da je ikada posjetio karipsko ostrvo u vlasništvu osuđenog pedofila Džefrija Epstajna, koji je izvršio samoubistvo u zatvoru u Avgustu 2019.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм