Prije tri dana pušten iz zatvora

Poznat identitet muškarca koji je automobilom uletio u paradu

  • Извор: Агенције
  • 22.11.2021. 17:47

Muškarac koji je automobilom ubio petoro ljudi na Božićnoj paradi u predgrađu Milvokija nije terorista nego kriminalac koji je pokušao da pobjegne od policije zbog drugog kaznenog djela, prema prvim informacija do kojih je došao ABC.

Istražitelji su odmah nakon incidenta "iskopali" sve što su mogli o osumnjičenom, ali nisu pronašli nikakvu poveznicu sa teroristima i nekim radikalnim grupama.

Nešto kasnije policija je objavila i identitet osumnjičenog.


Radi se o 39-godišnjem Darelu Bruksu, muzičaru amateru koji je od ranije poznat policiji. On je početkom ovog mjeseca završio u zatvoru zbog nasilnog ponašanja, ugrožavanja bezbjednosti i sukobom sa policijom.


Pušten je iz pritvora prije tri dana nakon što je platio kauciju od 10.000 dolara.

Podsjetimo, najmanje pet osoba poginulo je, a 40 ih je povrijeđeno juče kada se automobil zaletio u mnoštvo na Božićnoj paradi u Vokiši u američkoj saveznoj državi Viskonsin.


"U ovom trenutku, možemo potvrditi da je pet osoba poginulo a više od 40 je povrijeđeno. Ipak, te brojke bi mogle da se promjene kada prikupimo dodatne informacije", objavila je policija na Tviteru.

Šef policije grada Vokiša Den Tompson rekao je da je osoba koja se nalazila za upravljačem vozila uhapšena. Vlasti su objavile da je hitna služba prevezla 12 djece i 11 odraslih u bolnice, a određeni broj povrijeđenih u bolnice su prebacili porodica i prijatelji. Incident se dogodio u Vokiši, gradiću 32 km zapadno od Milvokija.


Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић