Nesvakidašnja pljačka

Prijeteći oružjem ukrali tri miliona sličica za album "Rusija 2018"

  • 07.06.2018. 20:38

Naoružani muškarci upali su u štampariju izdavačke kuće Panini u Argentini i, pod prijetnjom oružjem, ukrali nekoliko stotina hiljada samoljepljivih sličica za album Svjetskog prvenstva u fudbalu - Rusija 2018.

Petorica muškaraca upala su u štampariju u gradiću Munro, u predgrađu Buenos Ajresa, i prijeteći oružjem, natjerali zaposlene da utovare više od 600 kutija sa sličicama u njihov kamion. 

U svakoj kutiji zapakovano je 1.000 kesica, od kojih svaka kesica sadrži po pet sličica sa fotografijama igrača različitih fudbalskih reprezentacija učesnica Svjetskog prvenstva u Rusiji. Tako ukupan broj ukradenih sličica iznosi tri miliona. 

Argentinska policija je potvrdila krađu u srijedu. 

Kesice sa sličicama u Evropi se prodaju po cijeni od 50 evrocenti, što je 60 dolarskih centi po komadu. Policija je saopštila da ukupna vrijednost ukradenih sličica iznosi 360.000 dolara, prenosi Dojče vele. 

Bezbjednosne kamere u štampariji nisu uspjele da snime lica pljačkaša, koji se nalaze u bjekstvu, pa je njihova identifikacije otežana. 

Ostaje nejasno šta lopovi namjeravaju da urade sa ukradenim sličicama, iako se pretpostavlja da će one završiti na crnom tržištu, po nižoj ceni od zvančne. 

Poražnja za sličicama fudbalera raste svugdje u svijetu, kako se Svjetsko prvenstvo sve više približava.

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм