Израел

Протест испред Нетанјахуове резиденције

  • Извор: СРНА
  • 04.11.2023. 21:56

Испред резиденције израелског премијера Бењамина Нетанјахуа у Јерусалиму данас су одржани протести због чега је интервенисала и полиција.

Више стотина људи махало је израелским заставама и узвикивало "Затвор одмах" док су се гурали кроз полицијске баријере око Нетанјахуове резиденције.

У Тел Авиву се на демонстрацијама окупило више хиљада људи који су махали заставама и држали фотографије заробљеника у Гази, као и пароле са порукама попут "Ослободите таоце сада по сваку цијену".

Нова анкета израелског телевизијског "Канала 13" показала је да више од три четвртине Израелаца вјерује да би Нетанјаху требало да поднесе оставку.

У јавности је широко распрострањено незадовољство због пропуста који су довели до смртоносног напада Хамаса прошлог мјесеца на насеља на југу Израела.

Израелски премијер до сада није прихватио личну одговорност за неуспјехе који су омогућили изненадни напад Хамаса.

Нетанјаху је и прије рата био фигура која изазива подјеле. Борио се против оптужби за корупцију, које негира, и залагао се за усвајање плана о ограничавању овлаштења правосуђа, због чега су протестовале стотине хиљада људи.

Пратите нас и путем Вибера