Povrijedio 23 osobe

Prve fotografije uhapšenog napadača iz metroa u Njujorku

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 13.04.2022.22:58

Njujorška policija uhapsila je danas čovjeka osumnjičenog da je u utorak bacao dimne bombe i pucao iz vatrenog oružja na putnike u njujorškom metrou, kada su povrijeđene 23 osobe, izjavio je gradonačelnik Erik Adams.

- Njujorčani, uhvatili smo ga. Imamo ga. Zaštitićemo građane Njujorka i uhapsiti sve one koji vjeruju da mogu nekažnjeno da terorišu Njujorčane - poručio je gradonačelnik Adams na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Komesar njujorške policije Kičant L. Sevel potvrdio je da je osumnjičeni Frenk Džejms (62), nakon 30-časovne potrage, uhapšen zahvaljujući dojavi.

Komesar policije je otkrio detalje hapšenja rekavši da je Džejms uhapšen bez dokumenata i odmah je odvezen u policijsku stanicu.

Osumnjičeni Džejms se suočava sa federalnom optužnicom za teroristički napad u vozilu masovnog javnog transporta, saopštili su njujorški zvaničnici.

Policija je potvrdila da je Džejms u utorak pucao iz poluautomatskog pištolja koji je kasnije pronađen na mjestu incidenta na stanici metroa u Bruklinu zajedno sa tri proširena okvira municije, sjekirom, pirotehničkim sredstvima i kanisterom benzina.

Pored 10 putnika koji su pogođeni iz vatrenog oružja, od kojih je petoro u kritičnom, ali stabilnom stanju, još 13 ljudi je povrijeđeno tokom paničnog pokušaja bjekstva iz vagona metroa punog dima.