Истакао два циља

Прве ријечи лидера Хезболаха: "Израел је слаб као паукова мрежа"

  • 03.11.2023. 15:20

Израел је слаб и крхак као паукова мрежа, рекао је лидер Хезболаха Хасан Насралах који се данас обратио јавности први пут од почетка рата између Израел и Хамаса.

"Морао је да се деси велики догађај који би уздрмао узурпаторски ентитет и његове присталице у Вашингтону и Лондону, и тада се догодила благословена операција 7. октобра. Велику операцију 'Потоп Ал-Акса' извели су стопроцентно Палестинци", рекао је он.

Лидер Хезболаха је рекао да Иран није играо улогу у организацији операције, као и да су лидери покрета отпора ти који доносе одлуке.

Вагнер стиже у помоћ Хезболаху?

Вагнер стиже у помоћ Хезболаху?

Он је оптужио САД да стоје иза нестабилности на Блиском истоку, као и да спријечавају постизање прекида ватре. "САД морају преузети одговорност и бити кажњене", рекао је он.

Лидер Хезболаха оно што се сада дешава у Гази назвао "одлучујућом битком" која није налик на претходне ратове, додајући да то захтијева "одговорност свих".

Насралах је такође истакао два циља: први је да се заустави рат у Гази, а други је да Хамас однесе побједу.

Лидер Хамаса је рекао да је Хезболах ушао у битку 8. октобра, дан након што је Хамас покренуо изненадни напад на Израел.

Он каже да свакодневна размјена ватре са израелским снагама дуж либанске границе можда изгледа скромно, али је веома важна, називајући је без преседана од 1948. године.

Нова пријетња Хезболаха, очекује се говор лидера: Шта ће бити сутра?

Нова пријетња Хезболаха, очекује се говор лидера: Шта ће бити сутра?

Насралах је такође потврдио да је до сада страдало 57 бораца Хезболаха.

Насралах је рекао да им не смета што је операција изведена у тајности, додајући да су услови у Палестини посљедњих година били су изузетно тешки, посебно са овом "екстремистичком, глупом и дивљом владом".

Он је рекао да чињеница да су многи свјетски лидери и министри посјетили Израел у данима након напада показују колико је та земља нестабилна и слаба.

Лидер Хезболаха је рекао да Израел може да врати заробљенике у Гази кроз преговоре.

Насралах каже да је Хамасова операција започела "нову историјску фазу у борби против Израела", а одлуку палестинске групе да започне акцију назвао је "исправном, мудром и храбром", додајући да је дошла у правом тренутку.

Непријатељ кога се Израел прибојава: Шта је Хезболах и колико је моћан

Непријатељ кога се Израел прибојава: Шта је Хезболах и колико је моћан

Шеф Хезболаха каже да је једна од највећих грешака Израела сада то што је поставио циљева које не може да постигне.

Он је своје обраћање започео хвалећи "пале мученике" Хезболаха и других група које се боре против Израела, као и убијене цивиле.

"Почињем изражавањем најдубљег саучешћа породицама погинулих овдје у Либану, а уједно вам честитам јер су ваши најмилији освојили част мучеништва", рекао је он.

Шеф Хезболаха је такође изразио "саучешће и честитке" породицама погинулих у Гази и на окупираној Западној обали, укључујући и оне убијене током Хамасових операција "Ал-Акса" у Израелу, које су се, како каже, "прошириле на више фронтова".

Пратите нас и путем Вибера