Предсједник Русије

Путин: Циљ изградња праведног мултиполарног свјетског поретка

  • Извор: СРНА
  • 10.02.2024. 15:24

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је данас да је руска дипломатија усмјерена на консолидацију већине у свијету ради изградње праведног мултиполарног свјетског поретка.

"Домаћа дипломатија је осмишљена да на сваки могући начин допринесе консолидацији већине у свијету - земаља Азије, Блиског истока, Африке и Латинске Америке - са циљем изградње праведног мултиполарног свјетског поретка заснованог на принципима истинске једнакости и међусобног поштовања и универзално признатих норми међународног права", навео је Путин у честитки поводом Дана дипломата.

Путин је навео да је руска дипломатија усмјерена и на стварање повољних спољних услова за динамичан развој земље, јачање њене конструктивне сарадње са страним партнерима и промовисање позитивне агенде у међународним односима.


Погинуо легендарни музичар

Погинуо легендарни музичар

"Руско Министарство спољних послова тренутно се суочава са посебно важним задацима због покушаја западних земаља да изолују Русију и подрију безбједност земље. У таквим геополитичким реалностима приоритети Русије су, између осталог, развој сарадње са Заједницом независних држава, подстицање интеграције у оквиру Евроазијске економске уније и јачање позиције Русије у Организацији уговора о колективној безбједности", нагласио је Путин.

Руски предсједник је у честитки истакао потребу уједињења "руског свијета" подршком сународницима у иностранству и популаризацијом руског језика, као и супротстављање било каквим покушајима фалсификовања историје и ревизије исхода Другог свјетског рата.

Пратите нас и путем Вибера