Ruski predsjednik

Putin: Moskva spremna za nastavak dijaloga sa Vašingtonom

  • 17.06.2021. 16:36

Rusija je spremna da nastavi dijalog sa SAD pod uslovom da je na to spremna i američka strana, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On se juče sastao sa predsjednikom SAD DŽozefom Bajdenom u Ženevi, sa ciljem ublažavanja tenzija između Moskve i Vašongtona, u vrijeme kada su odnosi dvije zemlje na najnižem nivou još od Hladnog rata.

"Spremni smo na nastavimo ovaj dijalog u istoj mjeri kao što je američka strana", rekao je Putin tokom gostovanja na televiziji.

Putin je ocijenio da je atmosfera prilikom jučerašnjeg samita bila "prilično prijateljska", te da su strane uspjele da se razumiju u vezi sa ključnim pitanjima.

Na pitanje da opiše Bajdena, Putin je naglasio da slika američkog predsjednika koju prenose mediji "nema veze sa realnošću".

"Bajden je profesionalac, morate biti vrlo pažljivi kada radite s njim kako ne biste nešto propustili. Pa šta ako ponekad pomiješa stvari! NJegov portparol je mlada, obrazovana i lijepa žena - ona stalno miješa stvari", istakao je Putin, aludirajući na portparola Bijele kuće DŽeni Psaki.

Putin je objasnio da se Psakijeva ne zbunjuje zbog lošeg obrazovanja ili pamćenja, već da se to dešava kada ljudi misle da su pojedine stvari sekundarne i ne usredsrijede se dovoljno na njih, prenosi AFP.

"Amerikanci misle da ništa nije važnije od njih samih", dodao je Putin. 

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок