Предсједник Русије

Путин: Ово је кључни услов за рјешавање сукоба Палестине и Израела

  • Извор: Б92
  • 28.11.2023. 16:02

Стварање палестинске државе у границама из 1967. године кључни је услов за рјешавање палестинско-израелског сукоба, навео је руски предсједник Владимир Путин.

Он је то рекао, како преносе руски медији, у поруци палестинском лидеру Махмуду Абасу поводом Међународног дана солидарности са палестинским народом.

“Сада, када крвави сукоб доноси многе патње цивилима Палестине, сматрам да је од посебног значаја да се потврди досљедни став Русије у корист реализације легитимних права вашег народа да створе сопствену, суверену државу у границама из 1967. године са пријестоницом у Источном Јерусалиму. Управо је то кључни услов за постизање свеобухватног, дугорочног и праведног палестинско-израелског решења ситуације“, наводи се у поруци Путина, коју је прочитао замјеник шефа руске дипломатије Михаил Богданов на догађају у Амбасади Палестине у Русији.


Једно ухапшено, једно у бјекству: Полиција заплијенила новац и ометач

Једно ухапшено, једно у бјекству: Полиција заплијенила новац и ометач

Руски лидер је истакао да је сигуран да се заједничким напорима може осигурати даљи развој “традиционално пријатељских руско-палестинских односа и међусобно корисне сарадње у различитим сферама“.

Путин је додао да рад у том правцу одговара интересима обје земље и у складу је са јачањем регионалне безбједности.

“Желим вам добро здравље и успјех, а свим Палестинцима мир, просперитет и напредак у њиховој родној земљи“, поручио је руски предсједник.

Пратите нас и путем Вибера