Predsjednik Rusije

Putin stigao u Minsk na sastanak sa Lukašenkom

  • Извор: Sputnjik
  • 19.12.2022. 15:22

Predsjednik Rusije Vladimir Putin stigao je u Minsk gdje će razgovorati sa bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom, a jedna od tema sastanka biće bezbjednosna situacija u regionu i zajedničke mjere za odgovor na moguće prijetnje.

Putina je na aerodromu lično dočekao Lukašenko.

Kako je ranije saopštila pres služba bjeloruskog predsjednika, u Palati nezavisnosti prvo će biti održan sastanak u širem sastavu, na kome će učestvovati članovi vlade obe države, a kasnije će dva predsjednika razgovarati u četiri oka. Šefovi država namjeravaju da počnu razgovor od teme bjelorusko-ruske integracije.

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov ranije je izjavio da Putin nije bio u Minsku nekoliko godina, ali da to nije dovelo do pauze u odnosima. On je objasnio da Putin nije bio u Bjelorusiji tokom dvije godine pandemije, ali da su on i bjeloruski predsjednik u stalnom kontaktu.

Planirano je da predsjednici detaljno razgovaraju o realizaciji ranije usvojenih saveznih programa, pitanjima trgovinsko-ekonomske saradnje, zajedničkim korporativnim projektima sa naglaskom na zamjenu uvoza, saradnji u energetskom sektoru, bezbjednosnim pitanjima i situaciji u regionu i svijetu.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.