Kandidat za demokratsku nominaciju

Robert Kenedi Mlađi: Zašto provociramo rat sa Rusijom, nuklearnom superdržavom?

  • 14.08.2023. 14:31

Kandidat za demokratsku nominaciju za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i potomak bivšeg američkog predsjednika Džona Kenedija, Robert Kenedi Mlađi, izjavio je da je Vašington svojim akcijama isprovocirao Rusiju i doveo do zbližavanja Pekinga i Moskve, što je, kako ocjenjuje, "najgori geopolitički rezultat".

Kako prenosi "Forbs brejking njuz", Kenedi je dodao da je trenutna američka politika dovela do jačanja BRIKS-a i do toga da danas čak 40 država sveta prijeti da odustane od dolara. 

Ako se to nastavi, kako kaže, Velika depresija će za Amerikance biti znatno lakši period u poređenju sa onim koji možda očekuje SAD u budućnosti. 

Robert Kenedi Mlađi ističe i da Rusija danas ima više nuklearnog oružja nego SAD, te da razlika iznosi barem 1.000 bojevih glava.

"Mnogi tvrde i da je njihovo oružje znatno bolje od našeg, da oni imaju protivraketno oružje, koje zaista radi i koje može da zaustavi projektile koje idu ka Rusiji", upozorava on.

"Zašto mi onda provociramo rat sa nuklearnom superdržavom?", upitao je on.

Podsjetimo, Kenedija, nećaka pokojnog bivšeg predsjednika Džona F. Kenedija, kritikuju zbog prihvatanja pojedinih "teorija zavjere", protivljenja kovid vakcinama i protivljenja slanju američke vojne i finansijske pomoći Ukrajini.

I pored kritika, Kenedi Mlađi predstavlja ozbiljnu prijetnju Bajdenu u trci za nominaciju. Kenedi se protivi ulasku Ukrajine u NATO i zalaže za pregovore sa Moskvom, zbog čega, kako ocjenjuju iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova, njega možda očekuje progon i zbog čega ga već danas uznemiravaju. Poznato je i da Kenedija simpatiše i bivši američki predsjednik Donald Tramp.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: