Шпанија

Рођак ми је у невољи, пошаљи ми новац: Ухапшено више од 100 људи због преваре

  • 01.05.2024. 13:14

Више од 100 људи ухапшено је у Шпанији под оптужбом да су на превару украли на хиљаде евра од корисника апликације Воцап, тврдећи да су рођаци у невољи, пренијели су шпански медији.

Полиција је саопштила да су ухапшени били дио криминалне групе која је овом преваром остварила незакониту добит од скоро милион евра, преноси Би-Би-Ци.

Јанакопулос бијесан: Господине Бодирога, претварате нас у звијери!

Јанакопулос бијесан: Господине Бодирога, претварате нас у звијери!

Сви ухапшени су оптужени за превару, прање новца и учешће у криминалној организацији која је, према тврдњама шпанске полиције, варала кориснике Воцап и тражила им између 800 и чак 55.000 евра.

Само у провинцији Аликанте идентификовано је најмање 238 жртава, а хапшења су извршена у неколико фаза и у Барселони, Ђирони, Мадриду, Малаги и Валенсији, пренио је шпански дневник Ел Паис.

Полиција о заштити кућа када сте на одмору: Не објављујте фотографије!

Полиција о заштити кућа када сте на одмору: Не објављујте фотографије!

У најједноставнијем облику преваре корисника Воцапа, осумњичени су се представљали као рођаци жртве који користе нови број телефона у ванредној ситуацији и траже јој да им помогне новчаном уплатом.


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм