Poljska

Rudar bio blokiran pod zemljom od vikenda, spasilački tim ulaže napor da ga spasi

 • Izvor: Srna
 • 26.04.2022.18:50

Spasilačke ekipe stigle su do rudara koji je bio blokiran pod zemljom od vikenda, kada je potres pogodio rudnik "Borinja-Zofjovka" na jugu Poljske, izjavio je danas zvaničnik Marcin Golebjovski.

"Spasilački tim je nešto prije 15.00 stigao do jedne od žrtava. Trenutno traju napori da se izvuče iz vode i da povrijeđeni bude prebačen u bazu i potom na površinu", rekao je Golebjovski.

Od 52 radnika koja su bila u jami kada se potres dogodio, 42 su uspjela da izađu na površinu. Šestorica koja su ostali pod zemljom su mrtva.

Golebjovski je istakao da su u toku napori da se lociraju još tri rudara.

Ovo je druga slična nesreća u istom regionu samo četiri dana nakon eksplozije metana u rudniku "Pnjovek" kod grada Jastšembje-Zdroj, nedaleko od granice sa Češkom.

U rudniku "Pnjovek" poginulo je najmanje pet, a kao nestalo se vodi sedam rudara.

Poljski premijer Mateuš Moravjecki, koji je nešto ranije posjetio rudnik "Borinja-Zofjovka", najavio je da će specijalna komisija detaljno ispitati sve procedure u oba rudnika. 

Tagovi:
 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.